top of page

Taşın Altındaki Eller

“Bir defa da baskası için”


Ankara Universitesi çatısı altında oluşum gösteren gönüllülük prensibini benimsemiş ögrenci toplulugudur. Oldukca degerli insanları barındıran bu topluluk hakkında birkac bilgi :


Taşın altındaki eller, 16’sı Cebeci Kampüsü’nde, 4’ü Tandoğan Kampüsü’nde olmak üzere 20 bölümden oluşmaktadır. Tanıtım fimleri :



EĞİTİM: Maddi imkansızlıklar nedeniyle okul sınavlarında ve Teog sınavlarında geride kalan öğrencilere fırsat eşitliği sağlamak için Mamak ve Gölbaşı gibi sosyoekonomik seviyesi düşük yerlerde 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine ücretsiz kurs düzenlemekteyiz.

EĞİTİM PROJE: Mamak ve Gölbaşı gibi yerlerde 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için genel kültür ağırlıklı ücretsiz kurs düzenlemekteyiz. Ayrıca bu öğrencilerle şiir dinletisi, bilgi yarışması gibi etkinlikler düzenleyip kendi yazılarından oluşan dergilerini çıkartmaktayız.


CEZAEVİ EĞİTİM: Sincan Kapalı Çocuk Cezaevi’ndeki mahkum çocukları açık ortaokul ve açık lise sınavlarına hazırlamaktayız. Onların tekrar aynı hataya düşmemesi için ve başka bir yolun olduğunu göstermek için gitmekteyiz.


ÇEVRE: Bu sene kurulan bölümümüzde çevrenin korunması ile ilgili etkinlikler planlamaktayız.


ÇOCUK HAKLARI: Hem bizlerin bilinçlenmesi için hem de bilinçlendiğimiz konularda farkındalığı artırmak adına çalışmalar yapabilmek için çocuk hakları konusunda araştırmalar yapmaktayız


SEVGİ EVLERİ: Pursaklar’da bulunan devlet koruması altındaki çocukların kaldığı Sevgi Evleri’ne haftalık olarak ziyaretlerde bulunmaktayız. Çeşitli etkinlikler yaparak onlara destek olma amacındayız.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR: Yalnız lösemili çocukları değil hematoloji ve çocuk servisindeki diğer kanserli çocuklarla çeşitli etkinlikler yaparak haftalık olarak ziyaret etmekteyiz ve onlara moral olma çabasındayız.


YAŞLILAR: Ankara’daki belli huzurevlerine ziyaretler gerçekleştirerek büyüklerimize misafir olmaktayız.


HAYVAN HAKLARI: Cebeci ve Tandoğan kampüsünde bulunan yemekhanelerde Mamak Çöplüğü’nün yanındaki ormanlık alanda bulunan sokak hayvanlar için artık yemekleri toplamaktayız. Ayrıca kampüslerdeki hayvanları da beslemekteyiz.


ZİHİNSEL ENGELLİLER: Zihinsel engelli arkadaşlarımızın eğitim gördüğü Ziçev gibi kurumlara haftalık olarak ziyaretler gerçekleştirmekteyiz. Gittiğimizde çeşitli etkinlikler yaparak onların toplumda daha fazla yer bulmasına yardımcı olmaktayız



DOWN: Haftalık olarak Down Sendromlu çocuklarımızın evlerine misafir olarak çocuklarımızla hem ev içinde çeşitli etkinlikler yapmaktayız hem de ev dışında sinema, bowling gibi etkinlikler yapmaktayız. Böylece 1 gün değil her gün toplumun farkında olmasını sağlamaktayız.


OTİZM: Bu sene kurulan bölümümüzde otistik çocuklarımızı evlerinde haftalık olarak ziyaret ederek çeşitli etkinlikler yapmayı planlamaktayız.


GÖRME ENGELLİLER: Görme engelli arkadaşlarımızı YGS ve LYS sınavlarına hazırlayarak iyi bir üniversite kazanmalarına yardımcı olmaktayız.


BEDENSEL ENGELLİLER: Büyük çoğunluğu SP’li olan bedensel engelli çocuklarımızı evlerinde ziyaret etmekteyiz. Yaptığımız ev içi ve ev dışı etkinliklerle sosyalleşmelerini amaçlamaktayız.


İŞİTME ENGELLİLER: Bu sene kurulan bölümümüzde işaret dilini öğrenmekle başlayıp okullarında ziyaretler gerçekleştirmeyi planlamaktayız.


YARDIM TOPLAMA: Sene içerisinde ihtiyaç sahipleri için kitap, kırtasiyelik eşya, kıyafet, atkı-bere-eldiven, spor, oyuncak toplama kampanyaları düzenleyerek topladıklarımızı göndermekteyiz. Ayrıca köy okullarına giderek ihtiyaçlarını karşılayıp etkinlikler yapmaktayız.

“Çok yaşayın çocuklar Ama, yasamayın bizim gibi Siz, çok yasayın çocuklar…

Iletisim Adresleri :

Only a life lived for others is a life worthwhile.

EMRE SOBACI
bottom of page